French Terry

French Terry is een stof met aan de buitenkant een glad breisel en aan de binnenkant een lichte brush. French Terry koop je bij Textielstad snel en gemakkelijk via de website.

More Information

Wat is French Terry?

French Terry wordt vaak gebruikt als stof voor sweaters; een sweatshirtstof dus. Door het gladde en zachte breisel aan de buitenkant en de lichte gebrushde binnenzijde is deze stof optimaal geschikt voor een sweater.

Wat is het verschil tussen French Terry en joggingstof?

Een French Terry en een joggingstof hebben redelijk veel van elkaar weg, maar er is één belangrijk verschil. Een joggingstof is geruwd aan de binnenzijde en heeft daardoor de optiek van vilt. Bij de French Terry zie je het breisel, voornamelijk aan de binnenzijde. Tevens is een French Terry over het algemeen net iets dunner dan een jogging stof.

Hoe was en verwerk ik een French Terry?

Een French Terry kan in de wasmachine gewassen worden. Het meest ideaal is een temperatuur van 30 graden. Twijfel je toch nog over de wasvoorschriften? Neem dan contact met ons op.

Om een French Terry te verwerken, adviseren wij een stretch machinenaald. Bij het zomen van de randen is een stretch tweelingnaald perfect. Hoewel de dikte van de naald vanzelfsprekend afhankelijk is van de dikte van de stof, ligt deze bij een French Terry stof over het algemeen rond de 80. Meer weten over naalden? Lees dan onze blog!

Less Information
Shop By
Shopping Options
Color
Motive
 1. Animals 3 items
 2. Animal skins 4 items
 3. Fantasy 6 items
 4. Stars 4 items
 5. Solid 24 items
Less
Fabric Type
 1. French Terry 41 items
 2. jogging 23 items
 3. tricot/jersey 17 items
Less
Materials
 1. Elastane 40 items
 2. Cotton 41 items
 3. Polyesther 3 items
Less

41 Items

41 Items