Boordstof & Manchetten

Boordstof is een rondgebreide stof met een ribbeltje, gemaakt van elastische breisels zoals een ribtricot. Deze stoffen worden gebruikt voor het naaien van manchetten of boorden bij de mouwen of benen en soms ook als rand om de hals. Ook voor positiekleding is boordstof prima te gebruiken. Textielstad heeft een ruim aanbod van boorden in verschillende kleuren en diktes. Bekijk ze allemaal online of kom een keertje langs bij onze winkel in Tilburg!

More Information

De voordelen van boordstoffen

De standaard boordstof is door de manier waarop het gemaakt is elastisch en heeft meestal extra elastaan zodat de boordstof terugveert in de oorspronkelijke vorm en niet rafelt. Door de elasticiteit sluiten de boorden goed aan bij de armen of benen zonder te knellen, waardoor je geen last hebt van koude lucht wat door de armgaten of beengaten naar binnen komt. Lekker warm en comfortabel!

Ruim aanbod aan boordstoffen!

Bij boordstoffen heb je verschillende keuzes. Je kunt gaan voor een gladde boordstof of een gebreide boordstof met een ribbelstructuur. We hebben bij Textielstad in beide categorieën een ruime keuze: uni-kleuren of printjes met strepen of glittertjes.

In ons assortiment hebben we ook kant-en-klaar-manchetten: mooi afgewerkt en direct te gebruiken!

Hoe verwerk je boorden?

Bij het verwerken van tricot (boorden) is het van belang om de juiste naald te gebruiken. Op onze fournituren-pagina bieden we verschillende naalden aan die geschikt zijn voor het gebruik van tricot. Van ballpointnaalden tot stretchnaalden in verschillende diktes. Wil je meer lezen over het verwerken van tricot en waarvoor welke naald het beste gebruikt kan worden? Neem dan een kijkje op onze blog!

Less Information
Shop By
Shopping Options
Color
Motive
  1. Stripes 1 item
  2. Solid 69 items
Less
Materials
  1. Elastane 69 items
  2. Cotton 69 items
  3. Polyesther 8 items
  4. Spandex 1 item
Less
Brand
  1. Prym 7 items
  2. Nooteboom 2 items
  3. Textielstad Basic Quality 17 items
Less

103 Items

Page

103 Items

Page