Suedine

Suèdine is een andere naam voor imitatie suède. Suede is een type leer dat veel gebruikt wordt voor tassen en kleding, het wordt gemaakt van de binnenkant van leer die niet de opperhuid toont. Dat laat suèdine thuishoren in de categorie imitatieleer.

More Information

Wat is suèdine?

Suèdine is een synthetische stof met een korte pool waardoor het de look krijgt van echte suède. Deze stof is vaak een stuk dunner en soepeler dan ander imitatieleer. Het wordt op dezelfde manier verwerkt als de meeste andere stoffen met pool. Omdat het synthetisch textiel is, is het ook mogelijk om er stretch varianten van te krijgen. Door het brede aanbod is de stof daardoor voor vele kledingstukken geschikt: jasjes, blazers, pantalons of zelfs interieur.

Tips bij suèdine

Met een kledingstuk of product van suèdine is het altijd belangrijk erop te letten dat het niet te lang blootgesteld wordt aan de zon. Suèdine schoenen moet je bijvoorbeeld niet in de zon laten drogen, dat kan verkleuringen veroorzaken. Bij normaal gebruik hoef je je echter geen zorgen te maken.

Voor het verwerken van suèdine wordt net als bij ander kunstleer de leernaald geadviseerd: 80 voor de dunne varianten en dikte 90 en hoger voor stevig suèdine.

Less Information
Shop By
Shopping Options
Color
Materials
  1. Elastane 8 items
  2. Elastomer 1 item
  3. Cotton 1 item
  4. Polyesther 39 items
  5. Spandex 16 items
Less

39 Items

39 Items