Leatherette

Imitatieleer wordt ook wel kunstleer of skai genoemd: textiel dat de natuurlijke eigenschappen van leer imiteert. Het bestaat uit een kunststof die aangebracht is op een drager van textiel. In de kunststof wordt een tekening en structuur gedrukt die lijkt op de structuur van een soort leer.

More Information

Wat zijn de voordelen van imitatieleer?

Imitatieleer is net als echt leer verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten. Zo wordt bijvoorbeeld het gladde oppervlak van nappaleer nagebootst of de ruwe eigenschap van schapenvacht. Bij de productie daarvan wordt dus geen lederhuid gebruikt maar materialen als PVC en polyurethaan.

Imitatieleer is een materiaal dat niet alleen voor kleding gebruikt wordt maar ook veelvuldig ingezet kan worden als interieurstof. Daarnaast heeft het de voordelige eigenschappen dat het geen vocht opneemt of doorlaat, het diervriendelijk is en dat het minder gevoelig is voor scheuren dan echt leer.

De verwerking van (imitatie)leer

Let erop dat je bij de verwerking van (imitatie)leer de juiste naald gebruikt. Wij adviseren een leernaald om te voorkomen dat je het materiaal beschadigd tijdens het naaien. Dit zijn naalden met een snijpunt waardoor je gemakkelijk door het leer heen komt. Belangrijk om te weten is dat je, juist door dit mespunt, de naald nooit moet gebruiken voor textiel. In onze winkel en op onze webshop bieden we verschillende diktes aan. De dikte 80 is geschikt voor dun leer en 90 en hoger voor dik en stevig leer.

Heb je vragen over de verschillende soorten imitatieleer uit ons assortiment? Stel ze gerust! Wij helpen je graag verder.

Less Information
Shop By
Shopping Options
Color
Motive
 1. Animals 2 items
 2. Animal skins 8 items
 3. Fantasy 11 items
 4. Geometric 3 items
 5. Stripes 1 item
 6. Solid 171 items
Less
Fabric Type
 1. burntout 1 item
 2. double-face/reversible 1 item
 3. fleece 3 items
 4. fur 1 item
 5. lammy 2 items
 6. Latex 8 items
 7. leatherette 155 items
 8. metal 8 items
 9. suede 39 items
 10. Teddy 1 item
 11. tricot/jersey 2 items
Less
Materials
 1. Acetate 1 item
 2. Elastane 16 items
 3. Elastomer 1 item
 4. Cotton 40 items
 5. Polyacryl 1 item
 6. Polyamide 11 items
 7. Polyesther 193 items
 8. Spandex 55 items
 9. Viscose 4 items
Less

196 Items

Page

196 Items

Page