Borg & Teddy stof

Borg is een type (imitatie)bont dat ook bekend staat onder de naam teddy. Het is een breisel dat je kunt herkennen aan de korte, gekrulde ‘haartjes’. Textielstad heeft een breed assortiment aan imitatiebont waaronder veel verschillende borg.

More Information

Hoe wordt borg/teddy gemaakt?

Dit type imitatiebont wordt op dezelfde manier gemaakt als andere imitatiebont, met een pooldraad.
Net als de andere draden wordt de pooldraad mee gebreid of geweven, maar dan in een lusvorm. Het zachte oppervlak van de stof ontstaat door vervolgens die rechtopstaande draden af te snijden. Dat wordt poolpluis genoemd.

De stof is geschikt om jassen en kleden van te maken, maar ook mutsen en kussentjes zijn geschikte creaties om hiervan te maken. Ben je toch op zoek naar een ander soort imitatiebont? Bekijk dan al onze imitatiebontjes.

Hoe verwerk je borg/teddy?

Borg wordt machinaal gemaakt, meestal op een ondergrond van katoen. Dit heeft als voordeel dat je de stof kan scheuren. Knip met een kleine schaar met spitse punten alleen de achterkant (ondergrond) van de stof door, dus niet de haren. Vervolgens kun je de delen voorzichtig lostrekken.

Het is wel belangrijk dat je de patroondelen allemaal in dezelfde richting van de stof legt, ‘op de vleug’ zoals dat wordt genoemd. Het is mooier wanneer de haren van de jas allemaal dezelfde kant op gaan, bij voorkeur naar beneden. Daarnaast is het belangrijk om je te realiseren dat knoopsgaten maken in bont bijna een onmogelijke taak is. Textielstad heeft in plaats daarvoor een groot assortiment aan vervangbare sluitingen.

Loop je tegen problemen aan bij de verwerking van borg of ander imitatiebont? Stel je vragen gerust dan helpen we je graag!

Less Information
Shop By
Shopping Options
Color
Motive
 1. Animal skins 1 item
 2. Fantasy 3 items
 3. Checks 7 items
 4. Solid 19 items
Less
Fabric Type
 1. bouclé 2 items
 2. fur 1 item
 3. lammy 1 item
 4. spangles fabric 3 items
 5. Teddy 30 items
 6. tricot/jersey 1 item
Less
Materials
 1. Cotton 10 items
 2. Polyesther 25 items
Less

30 Items

30 Items