Crepe

Crepe

Crêpe is de algemene benaming voor stoffen met een korrelig en onregelmatig uiterlijk. Dat uiterlijk ontstaat door de binding, waarbij de bindingspunten zeer onregelmatig over de stof zijn verdeeld zodat er geen duidelijke lijnen zichtbaar zijn. Is dit de geschikte stof voor jouw creatie? Bestel hem nog voor 20.00 dan verzenden wij hem dezelfde dag nog!

More Information

Wat is crêpe?

Crêpe wordt gemaakt van crêpegarens; garens die flink gedraaid zijn. De vergelijking wordt weleens gemaakt met een koordje dat je heel sterk opdraait: dan gaat het krinkelen. Dat is ook wat er gebeurt met de hele fijne garens van de crêpestof. De naam van de stof zegt dus vooral iets over de garens.

De grondstoffen kunnen verschillen, er bestaat een wollen variant, een polyester-viscose kwaliteit en andere samenstellingen van grondstoffen zoals bijvoorbeeld een mix met een paar procent elastische garens erin verwerkt waardoor je een stretch-crêpe krijgt.

De overeenkomst tussen alle varianten is dat de stof altijd heel soepel is waardoor het prachtig om je lijf valt én het weinig kreukt.

Hoe verwerk je crêpe?

We adviseren om de crêpe-stof altijd voorzichtig te wassen omdat de stof kan krimpen of scheeftrekken, dit kan verschillen per kwaliteit van de stof, maar chemisch reinigen kan altijd.

Daarnaast is het bij sommige kledingstukken noodzakelijk om bepaalde onderdelen te verstevigen door de soepelheid van de stof. Daarvoor kun je tussenvoering gebruiken.

Loop je tegen vragen of problemen aan bij het wassen of het verstevigen van crêpe? Vraag ons gerust! Wij helpen je graag verder.

Less Information
Shop By
Shopping Options
Color
Motive
 1. Flowers 17 items
 2. Animals 1 item
 3. Animal skins 4 items
 4. Fantasy 22 items
 5. Geometric 1 item
 6. Paisley 5 items
 7. Panel & Border 1 item
 8. Checks 1 item
 9. Dots 5 items
 10. Solid 134 items
Less
Fabric Type
 1. crêpe 139 items
 2. crêpe de Chine 51 items
 3. crêpe satin 3 items
 4. sateen/satin 3 items
 5. Scuba 30 items
 6. twill 1 item
Less
Materials
 1. Elastane 51 items
 2. Elastomer 21 items
 3. Cotton 14 items
 4. Metal 1 item
 5. Polyamide 3 items
 6. Polyesther 155 items
 7. Spandex 25 items
 8. Viscose 23 items
 9. Wool 11 items
 10. Silk 5 items
Less

191 Items

Page

191 Items

Page