Canvas

Canvas is een grof, dicht geweven stof die verkrijgbaar is in verschillende gewichten. Het wordt meestal gemaakt van katoen, maar kan ook van een blend met bijvoorbeeld polyester gemaakt worden, of zelfs helemaal van polyester. Canvas wordt vooral gebruikt voor wat stoerdere kleding, tassen, zeildoeken, dekkleden en stoffering. Bij Textielstad hebben we een grote collectie canvasstoffen, in uni-kleuren of bedrukt met allerlei printjes. En bij een bestelling vanaf 50 euro, gratis verzending!

More Information

Canvas: geschikt voor out- en indoor!

Canvasstoffen zijn te vergelijken met katoen en linnen, al is canvas wel wat zwaarder en sterker. Het kan van verschillende materialen gemaakt worden. Je ziet tegenwoordig veel mixweefsels met een groot aandeel katoen en een klein aandeel polyester. Het voordeel van een aandeel polyester met coating is dat het de stof waterafstotend kan maken waardoor het extra onderhoudsvriendelijk wordt. Mede daardoor kan de stof ook prima gebruikt worden voor outdoor-projecten. Canvas is in het algemeen een bijzonder sterke stof waardoor het erg scheurvast en duurzaam is.

Niet alleen voor outdoor is canvas heel geschikt, ook voor indoor-projecten is de stof heel bruikbaar: voor tassen, stoffering of bijvoorbeeld een jasje.

Is canvas toch niet datgene waar je naar op zoek bent? Kijk dan verder in ons uitgebreide assortiment.

Welke naald gebruik je bij canvas?

Het gebruik van de juiste naald is erg belangrijk om tot het beste resultaat van je creatie te komen. Voor canvasstoffen adviseren wij daarom altijd een jeansnaald. Dit is een naald met een scherpe punt die geschikt is voor verschillende, stevige stoffen. Bij Textielstad hebben we diverse jeansnaalden van Schmetz in het assortiment, in verschillende diktes.

Canvas stoffen kopen?

Op zoek naar jouw ideale canvasstof? Gebruik de filter op onze webshop om nog sneller het product te vinden waarnaar jij op zoek bent. Filter op kleur, design of bijvoorbeeld materiaal. Twijfel je nog over je keuze? Bestel dan eerst een stofstaaltje, zo kun je thuis de stof eens rustig bekijken. Bestel je voor 20:00 dan sturen we het diezelfde dag nog naar je op!

Less Information
Shop By
Shopping Options
Color
Motive
 1. Flowers 13 items
 2. Animals 12 items
 3. Fantasy 22 items
 4. Checks 1 item
 5. Stripes 6 items
 6. Solid 90 items
Less
Fabric Type
 1. canvas 145 items
 2. poplin 1 item
Less
Materials
 1. Cotton 78 items
 2. Linen 1 item
 3. Polyacryl 2 items
 4. Polyesther 12 items
Less

145 Items

Page

145 Items

Page