Cotton

Katoenen Stoffen

Op onze katoentjes-pagina vind je, zoals de naam al doet vermoeden, allerlei stoffen met meer dan 90 procent katoen als grondstof. Steeds meer stoffen worden aangevuld met een beetje elastomeer of lycra voor wat comfortabele stretch. Textielstad heeft een enorm assortiment aan katoentjes, zowel in één kleur, dat noemen we ‘uni katoen’ of met een print, ook wel gedessineerd genoemd. Zoek de stof naar jouw wens gemakkelijk via de filter op onze website of kom gezellig een keertje langs!

Tip: Bij alle stoffen staat het gewicht aangegeven. Tot ca. 150 gram per m2 worden katoentjes ook veel voor kinderkleding en blousen gebruikt.

More Information

Wat zijn de voordelen van katoen?

Katoen is afkomstig van de katoenplant en is verreweg het meest gebruikte natuurproduct in de textielindustrie. Katoenen stoffen staan bekend om hun aangename draagcomfort: zacht en ademend. Daarbij zijn de stoffen erg absorberend en kunnen ze tot wel 20 procent van hun eigen gewicht aan vocht opnemen, zonder dat de stof vochtig aanvoelt. De stof is daarom zeer geschikt voor het maken van zomerkleding, mede doordat katoen erg goed bestand is tegen warmte. Een ander voordeel van katoen is dat het een lange levensduur heeft. Katoen kan veelvuldig gereinigd worden zonder dat het aan kwaliteit inlevert.

Verschillende soorten katoenen stoffen

Katoen kan in verschillende categorieën onderverdeeld worden. Batist-stof is een dunne stof gemaakt van katoen. De stof is een erg fijn gewoven weefsel in een platbinding. De soepele stof is zeer geschikt voor bijvoorbeeld blouses, jurken en overhemden maar ook voor beddengoed is batist heel goed bruikbaar.

Een erg populaire katoen-variant is keper katoen. Deze stof wordt ook vaak ingedeeld in de categorie denim. Keper katoen kenmerkt zich door de keperbinding: tijdens het weven verplaatst men voor iedere inslag het bindpunt zijwaarts in één richting. Over het algemeen kreuken keper katoenen stoffen minder dan stoffen met een platbinding en zijn ze zachter van structuur. Ook keper katoen is verkrijgbaar in elastische varianten en is daardoor ook geschikt voor bijvoorbeeld kinderkleding.

Naast keper katoen is ook poplin erg geliefd. Deze katoenen stof wordt erg dicht geweven, net als de platbinding. Echter ligt bij de popeline binding de schering van de popelingaren dichter op elkaar. Kenmerkend voor popeline is de stevige grip. Bekijk hier ons gehele assortiment aan popeline stoffen.

Toch op zoek naar geheel iets anders? Bekijk onze hele collectie!

Less Information
Shop By
Shopping Options
Color
Materials
  1. Elastane 6 items
  2. Cotton 1667 items
Less

1673 Items

Page

1673 Items

Page