Tacking Threads

Textielstad heeft een enorm breed assortiment aan garen. Van naaimachinegaren tot borduurgaren. Ook rijggaren behoort tot onze collectie. Bestel je voor 20:00? Dan zorgen wij ervoor dat je bestelling dezelfde dag nog met de post mee gaat. Bij een bestelling vanaf 50 euro sturen we het zelfs, binnen Nederland, gratis naar je toe. Nergens kun je terecht voor zo’n snelle en voordelige bestellingen als bij Textielstad!

More Information

Wat is rijggaren?

Rijggaren is katoenen garen dat gebruikt wordt om te rijgen. Het is dun, zwak garen dat makkelijk afbreekt. Dit garen wordt bewust zwak gemaakt, zodat het eenvoudig later weg te halen is. Rijgsteken worden namelijk gebruikt om snelle, tijdelijke naden aan te brengen.

Er zijn verschillende redenen waarom rijgen een passende oplossing kan zijn. Bijvoorbeeld om markeringen vanaf het tekenpatroon over te brengen op de stof waar twee delen tegen elkaar moeten passen. Daar wordt een speciale losse geluste steek voor gebruikt. Vaak wordt dit gedaan als de twee tegenovergestelde panden van het kledingstuk tegen elkaar liggen, zodat de steek op precies dezelfde plaats wordt gemaakt. De steek wordt vervolgens doorgeknipt zodat de markering blijft zitten.

Hulp nodig? Textielstad helpt je verder!

Heb je vragen over het rijgen of het rijggaren? Vraag ons gerust om hulp, wij helpen je graag verder! Dat kan telefonisch, per mail of via de chat, maar natuurlijk ben je ook altijd welkom om bij ons langs te komen in de winkel voor persoonlijk advies. Wij zijn 6 dagen per week open.

Less Information
Shop By
Shopping Options
Color

7 Items

7 Items