Hydrophilic

Mousseline & Hydrofiel

Mousseline is ook bekend onder de naam hydrofiel. Het is een licht en zacht geweven stof van getwist garen waardoor een herkenbare gekreukte structuur ontstaat. Wij hebben een ruim aanbod van deze stof! Kijk verder in onze webshop of kom een keertje langs bij ons in de winkel!

More Information

Wat is mousseline?

Mousseline is een superzachte en luchtige katoen. Daardoor is het populair voor het maken van babyartikelen zoals luiers, slabbetjes en knuffeldoekjes. Maar ook onder volwassenen is de stof geliefd. Hydrofiel, of mousseline, bestaat uit twee dunne lagen geweven stof die tijdens het weven met elkaar verbonden worden in een vierkantmotief. De lagen zijn geweven in een platbinding: de ketting- en inslagdraad liggen om de beurt boven en onder. Daardoor ontstaat een regelmatig uiterlijk en is de stof erg soepel. Daarnaast heeft de stof een uitstekende vochtopname. Er bestaan verschillende kwaliteiten hydrofiel, van heel fijn tot zeer grof.

De naam mousseline is afgeleid van de stad Mosoel in Irak, een oud centrum voor textielhandel, waar de Europeanen het voor het eerst tegenkwamen. Toch komt het weefsel waarschijnlijk oorspronkelijk uit Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh maar is het door de handel in het Midden Oosten terecht gekomen.

Hoe verwerk ik hydrofiel?

De stof kan, zoals iedere stof, krimpen tijdens de eerste keer wassen. Was daarom altijd de stof voordat je begint met je nieuwe creatie. Door het wassen ontstaat er kreukels dat bij hydrofiel voor een typisch ‘mousseline-look’ zorgt. Wil je de kreuk er toch een beetje uithalen, dan kun je de stof strijken op middelhoge temperatuur.

Voor een één- tot tweelaags mousseline adviseren we een dunne naald te gebruiken, dikte 70 tot 75. Voor een drielaags mousseline kun je in sommige gevallen een universele naald met dikte 80 gebruiken.

Loop je tegen vragen aan bij het kiezen van de juiste naald? Laat het ons weten! We helpen je graag.

Less Information
Shop By
Shopping Options
Color
Motive
  1. Flowers 5 items
  2. Animals 3 items
  3. Fantasy 30 items
  4. Dots 11 items
  5. Solid 37 items
Less
Materials
  1. Cotton 83 items
  2. Polyesther 19 items
  3. Viscose 3 items
Less

86 Items

Page

86 Items

Page