Corduroy

Ribfluweel & Corduroy

Corduroy, of ribfluweel, is een geweven stof met een ribbelstructuur. De inslagdraad vormt bij het weven van de stof het poolweefsel dat ervoor zorgt dat er een fluwelige structuur ontstaat. Het poolweefsel heeft net als fluweel een lijnrichting die je met je vingers kunt voelen. Het aantal ribbels of ‘wales’ per centimeter bepaalt de naam van het ribfluweel. Wij hebben diverse kwaliteiten. Bestel je voor 20:00? Dan wordt de bestelling vandaag nog verzonden.

More Information

Wat is corduroy?

Veel corduroy is gemaakt van 100 procent katoen, maar er zijn ook varianten waaraan een klein percentage elastaan is toegevoegd waardoor de stof wat elastischer is. Waar de stof voornamelijk om bekend staat is de duurzame kwaliteit. De ribbels van het poolweefsel beschermen het weefsel dat eronder ligt wat ervoor zorgt dat de corduroy slijtvast is. Dat is overigens ook de reden waarom de stevigheid toeneemt naarmate de ribbels breder en dikker worden.

Mede door deze stevigheid werd de stof vroeger veel gebruikt voor werkbroeken, nu is het daarnaast ook vooral heel geschikt voor kinderkleding. Ook voor volwassenen is de corduroy erg in trek. Voordelen van de corduroy is dat het makkelijk is in onderhoud, het zit lekker en is voor veel doeleinden geschikt, zelfs voor het stofferen van meubels.

Welke naald gebruik je bij corduroy?

Voor de fijnere corduroy-stoffen adviseren we een universele naald. Hoe dikker de gekozen stof is, hoe dikker de naald moet zijn om te voorkomen dat hij breekt tijdens het naaien. Voor een brede (dikke) corduroy adviseren we daarom een jeansnaald te gebruiken, of een universele naald met dikte 80. Heb je vragen over de verschillende naalden? Stel ze gerust! Wij helpen je graag.

Less Information
Shop By
Shopping Options
Color
Motive
 1. Flowers 2 items
 2. Fantasy 1 item
 3. Paisley 1 item
 4. Dots 2 items
 5. Stripes 2 items
 6. Solid 122 items
Less
Fabric Type
 1. corded velveteen 130 items
 2. tricot/jersey 15 items
Less
Materials
 1. Elastane 59 items
 2. Cotton 105 items
 3. Lycra 3 items
 4. Polyamide 10 items
 5. Polyesther 25 items
 6. Spandex 10 items
Less

130 Items

Page

130 Items

Page