Batiste

Batiste is a semisoft lightweight fabric that has a wide varierty of uses. This modest and elegant fabric can be used to make an every summer shirt or a chic evening blouse.
Shop By
Shopping Options
Color
Motive
  1. Checks 1 item
  2. Solid 51 items
Less
Materials
  1. Cotton 51 items
  2. Polyesther 46 items
  3. Viscose 1 item
  4. Silk 5 items
Less

52 Items

52 Items

Wat is batist?

Batist is een erg dunne, vaak wat doorschijnende, geweven stof. Het wordt geweven in een platbinding, vaak van katoenen garens. Al worden er tegenwoordig ook wel andere materialen gebruikt, zoals viscose. De stof valt erg soepel en is daardoor erg geschikt voor het maken van bijvoorbeeld een zomerjurkje of overhemd.

Toch op zoek naar een andere stof? Bekijk dan hier onze volledige stoffencollectie.

Verwerking & Onderhoud

Voor de verweking van batist kun je het best een universele naaimachinenaald gebruiken. Daarnaast kun je de stof gewoon wassen op 30 graden, al wordt de droger wel afgeraden. Ook strijken is geen probleem zolang het niet op een te hoge stand gedaan wordt.

Hulp of advies nodig? Textielstad helpt verder!

Andere vragen over de verwerking of het onderhoud van batist of een andere stof? Vraag ons gerust om advies, wij helpen graag verder! We zijn zowel telefonisch bereikbaar, als per mail of via de chat. En natuurlijk mag je altijd bij ons langs komen voor een persoonlijk advies.